Algemeen

Scholing en training UCPG

UCPG biedt vaardigheidstrainingen en scholing aan waarbij zorgprofessionals leren veilig, bekwaam en gezond om te gaan met fysieke belasting. De vaardigheidstrainingen zijn gericht op bijvoorbeeld het goed omgaan met een transferhulpmiddel. Een scholingsprogramma van UCPG richt zich op bijvoorbeeld de scholing van een Ergocoach.

UCPG geeft desgewenst scholing en training op locatie, rekening houdend met eventuele specifieke wensen ten aanzien van training en scholing. Een evaluatie van de training of scholing is altijd onderdeel van het programma.

UCPG voert ook de trainingen uit voor CRUC, een bedrijf in het actief beheer van hulpmiddelen in de zorg.

In de trainingen wordt aangeleerd hoe de zorgverlener een specifiek risico bij het verplaatsen van zorgvragers kan beoordelen aan de hand van de praktijkrichtlijnen en de mobiliteitsklassen. Hieruit volgt de inzet van de vereiste hulpmiddelen bij het verplaatsen van deze zorgvrager. Uitgangspunt hierbij is dat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van een zorgvrager.

UCPG biedt zowel vaardigheidstrainingen als scholingsprogramma’s aan.

 

Vaardigheidstrainingen

Tijdens de vaardigheidstrainingen staan transferhandelingen, met of zonder hulpmiddel centraal.

  • Praktijktraining ‘veilig verplaatsen van zorgvragers’, algemene training transfertechnieken en omgaan met transferhulpmiddelen (keuze hulpmiddelen in overleg).
  • Praktijktrainingen met betrekking tot een specifiek transferhulpmiddel, bijvoorbeeld de passieve tillift. Andere transferhulpmiddelen: glijzeil, actieve tillift, bed, douchestoel, kleine hulpmiddelen.

Andere praktijktrainingen zijn in overleg mogelijk.

Ook organiseert UCPG praktijktrainingen voor transfervaardigheden en gebruik hulpmiddelen bij specifieke doelgroepen zoals zorgvragers met een CVA, zorgvragers met obesitas of zorgvragers met een amputatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Scholingsprogramma’s

Een scholingsprogramma bestaat meestal uit meerdere dagdelen en verschillende onderdelen.

  • Scholingsprogramma – basisscholing Ergocoach, scholing van een zorgprofessional tot Ergocoach.
  • Scholingsprogramma – vervolgscholing Ergocoach. Verdieping op de basisscholing tot Ergocoach.
  • Scholingsprogramma – de Ergocoach coacht. Ergocoaches en fysiotherapeuten leren om collega’s te coachen.
  • Scholingsprogramma – train de (Fysio)trainer. Ergocoaches en fysiotherapeut leren hoe ze vaardigheidstrainingen kunnen geven binnen hun eigen instelling.

NB: Ergocoach wordt ook wel aandachtsvelder fysieke belasting of preventiemedewerker genoemd.

Klik hier door naar meer informatie over de soorten trainingen/scholingen